Bureau Derksen voor een bedrijfs’kundige’ kijk op veiligheid

De optimale beveiligingssituatie wordt ook wel ‘the perfect fit’ genoemd. Net als mensen verschillen bedrijven onderling enorm. Bij mensen hebben we het dan over de bedrijfscultuur en hoe die doorwerkt op veiligheid. Voor sommige bedrijven is er eerst een cultuuromslag nodig om écht veilig te gaan werken!

Bureau Derksen helpt bedrijven op een bedrijfskundige manier aan een passende beveiligingssituatie. Dat draait om oplossingen die in de praktijk werken en een antwoord bieden op de veiligheidsrisico’s waarvoor het bedrijf staat. Hiervoor kijkt Bureau Derksen verder dan beveiliging en ook naar de branche, processen, omgang van de directie met de werkvloer, etc. Welke onderdelen van de bedrijfsvoering zijn essentieel? Hoe ziet het primaire bedrijfsproces eruit en hoe kunnen we maatregelen in de bedrijfsvoering inbedden?

Bewustwording en actie
Verbetering start met een stuk bewustwording van het management, gevolgd door actie(s). Afgestemd op de situatie en bedrijfscultuur worden er concrete beveiligingsmaatregelen en voorzieningen voorgesteld en besproken. Deze moeten passen bij de mensen en logistieke processen, om te voorkomen dat ze in de praktijk genegeerd of omzeild worden. Het streven van Bureau Derksen is om met goede afstemming meer continuïteit in de bedrijfsvoering te krijgen, waardoor verbetering van de beveiliging uiteindelijk een positieve invloed heeft op de bedrijfsresultaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *