Intelligente mogelijkheden door toezicht met beeld

Camera’s worden steeds kleiner en de technische mogelijkheden steeds uitgebreider. Door deze ontwikkelingen bieden camera’s steeds meer interessante nieuwe mogelijkheden voor detectie en toezicht.

U wilt de parkeergarage verlaten en de slagboom gaat open nog voordat u uw betaalde ticket tevoorschijn heeft gehaald, hoe kan dat? Dit is een voorbeeld van een geavanceerd camerasysteem, waarbij de beelden gecombineerd worden aan data en gedrag. Wat minder spectaculair is uw huiskamer via een app bekijken, terwijl u in de bioscoop naar een film zit te kijken. Kortom: nieuwe techniek maakt oplossingen mogelijk waar u wellicht zelf zo 1-2-3 niet aan gedacht heeft en die handig kunnen zijn voor uw beveiliging.

Koppeling camera’s met uw systemen
Binnen een bedrijfsmatige setting kan een simpele cameraopstelling nuttig zijn bij detectie, afstandsbeheer en toegangscontrole van uw locatie. Door de koppeling met uw systemen zijn er nog veel meer dingen mogelijk en kunt u ook in het verleden terugkijken welke bewegingen er op uw terrein of in uw gebouw zijn geweest. Afhankelijk van de risico’s die u loopt kan dit een waardevolle aanvulling zijn voor uw beveiliging en veiligheid. Neem contact op met Bureau Derksen als u eens wilt brainstormen over de nieuwe technische mogelijkheden voor uw vraag.

Uw spullen veilig binnen en de rest blijft buiten

Inbraak varieert van het ordinair ‘pikken van uw spullen of goederen’, tot vormen van bedrijfsspionage waarbij het om bedrijfsinformatie en knowhow gaat. De schade van beide vormen van inbraak kan aanzienlijk zijn, iets wat u liever wilt voorkomen.

En niet alleen externe kwaadwillende kunnen interesse in uw bedrijf tonen. Ook uw eigen medewerkers en inhuurpersoneel vormen een risico. Als u het te interessant of gemakkelijk maakt om in te breken of te stelen, verhoogt u de kans dat dit gebeurt. Van adequate inbraakmaatregelen gaan dus zowel in- als extern een preventieve en feitelijke werking uit.

Toegang en monitoring
Het onderdeel ‘inbraakbeveiliging’ van uw beveiligingsplan bevat altijd een inventarisatie van uw kostbare zaken en wie wanneer waarmee in aanraking komt. Toegangscontrole en monitoring zijn voor de hand liggende maatregelen om inbraak tegen te gaan, evenals camerasystemen, detectieapparatuur en personele bewaking. Als u wilt weten welke mogelijkheden er zijn om uw locatie en kostbaarheden veiliger te maken, bent u uitgenodigd om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

Bij calamiteiten weet u direct wie er aanwezig zijn

Hopelijk maakt u het nooit mee, maar ingeval van calamiteiten wilt u direct overzicht te hebben over de aanwezige mensen en voorwerpen. Door middel van een autorisatiesysteem beheert en beheerst u de aan- en afwezigheid.

Met een toegangscontrolesysteem neemt u een belangrijke stap in de beveiliging van uw locatie en knowhow. Zo weten de hulptroepen bij calamiteiten om hoeveel mensen het gaat en kan hiernaar gehandeld worden, een veilig idee!

Autorisatieniveaus
Uw toegangscontrolesysteem kan simpel de aan- en afwezigheid registreren, of tot op het niveau van ruimtes, zones en kamers worden ingeregeld. Dit is met name interessant op plekken waar waardevolle zaken aanwezig zijn. Ook richting uw medewerkers en inhuurpersoneel gaat er een preventieve werking uit van dit controlesysteem, omdat duidelijk is wie waar geweest is. En niet op de laatste plaats voorkomt u dat er sprake is van ongeoorloofde toegang.

Voor de aanschaf, het inregelen, beheren en monitoren van een toegangscontrolesysteem is specifieke kennis over deze materie onontbeerlijk. Bureau Derksen helpt u hier graag bij en kan u vertellen waar u op moet letten en wat u mag verwachten.

Contact opnemen