Bureau Derksen door Kiwa gecertificeerd volgens de nieuwe ISO 9001:2015 normen

Voor het negende jaar op een rij is de certificering van het kwaliteitssysteem van Bureau Derksen probleemloos verlopen. Ook de vernieuwde normen, waarmee de lat weer hoger komt te liggen dan in de voorgaande jaren, waren voor Bureau Derksen geen enkel probleem. ‘Waarin een klein bedrijf groot kan zijn’. 

“We streven ernaar om de organisatie continu te vernieuwen en te verbeteren.” vertelt een trotse directeur Wim Derksen van het gelijknamige beveiligingsadviesbureau. “Bedrijfscontinuïteit, risico’s en borging van het veiligheidsdiscipline staan voor onze relaties en onze organisatie op de eerste plaats. De probleemloze certificering van ons kwaliteitssysteem volgens de laatste normen bevestigt dat we op de goede weg zijn.”

Wat is er bij de nieuwe ISO-norm veranderd?

Het grootste verschil tussen de oude en nieuwe norm is het uitgangspunt. Bij de oude normen lag de nadruk op procesbeschrijvingen. De nieuwe normen zijn afgestemd op de zogenaamde ‘High Level Structure’ (HLS). Dit houdt in dat de kwaliteitseisen voor de nieuwe ISO-normen moeten aansluiten bij een set algemene eisen. De focus ligt bij deze eisen nog meer op risicogericht denken, waarbij het leren en continu verbeteren een steeds belangrijkere plaats innemen.

Toepassingsgebieden

Certificeringsbureau Kiwa heeft Bureau Derksen getoetst en goedgekeurd op het gebied van bedrijfsveiligheid en inbraakbeveiliging. Onder deze toepassingsgebieden vallen activiteiten als planontwikkeling, ontwerp van beveiligingsinstallaties, uitvoeringsbegeleiding en exploitatiebeheer. Kortom: de certificering betreft de complete cyclus van activiteiten die nodig zijn om de brandveiligheid en inbraakbeveiliging van ondernemingen compleet te kunnen garanderen.

Meer informatie over veiligheid

Wilt u meer weten over de eisen van ISO 9001:2015 en de toepassingsgebieden van het certificaat? Of wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor management van uw veiligheidsrisico’s of specifieke veiligheidsvraagstukken? Neem dan contact met ons op, Bureau Derksen is u hierbij graag van dienst.

Download PDF ISO-certificering Bureau Derksen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *